عمر کوتاه ایرانی ها
آمارها وقتی به سلامت ایرانیان می‌رسد، نگران‌کننده می‌شود؛ یعنی درست همان جایی که میزان شیوع بیماری‌های قلبی‌-‌عروقی و تنفسی، سرطان‌ها و... در میان ایرانیان تشریح می‌شود و وضع ابتلای ایرانیان به انواع و اقسام بیماری‌ها اعلام می‌شود.
کد خبر: ۱۸۵۶۵
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۰۹ - ۱۹ دی ۱۳۹۵
به گزارش تیترشهر: آمارها وقتی به سلامت ایرانیان می‌رسد، نگران‌کننده می‌شود؛ یعنی درست همان جایی که میزان شیوع بیماری‌های قلبی‌-‌عروقی و تنفسی، سرطان‌ها و... در میان ایرانیان تشریح می‌شود و وضع ابتلای ایرانیان به انواع و اقسام بیماری‌ها اعلام می‌شود. 

دیابت، بیماری‌های قلبی‌–‌عروقی، سرطان و بیماری‌های تنفسی عامل ٥٢‌درصد مرگ‌و‌میرها در کشور هستند. همچنین عادت‌های بد غذایی عامل ٣٠‌درصد از موارد سرطان در ایران است؛ به طوری که گفته می‌شود ١٩‌درصد سرطان‌ها که مربوط به دستگاه گوارش است، به دلیل تغذیه ناسالم به وجود می‌آیند.

 تغدیه ناسالم همچنین عامل ٣١‌درصد بیماری‌های قلبی‌–عروقی است. «بیش از ٧٠‌درصد میانسالان چاق هستند یا اضافه وزنی دارند، این موضوع در میان ٢٠‌درصد کودکان زیر دو ‌سال کشور هم دیده می‌شود.» براساس اعلام این مسئول در وزارت بهداشت، شیوع چاقی و اضافه وزن با افزایش سن در ایران بیشتر می‌شود؛ به‌طوری که ٥٤‌درصد زنان و ٥٤‌درصد مردان، دچار اضافه وزن یا چاقی هستند و ٧٠ تا ٨٠‌درصد زنان و مردان بالای ٤٥‌سال به این مشکل گرفتارند. 

یکی از عوامل مهم بروز سرطان و بیماری‌های قلبی-عروقی مصرف اندک سبزی و میوه است؛ به‌طوری که ٨٨‌درصد ایرانیان الزام مصرف روزانه پنج وعده سبزی و میوه را رعایت نمی‌کنند: «حد مجاز مصرف شکر در روز ٢٥ گرم است، در حالی‌که ایرانیان روزانه ٦٦ گرم شکر مصرف می‌کنند که بیش از دو برابر حد استاندارد است. همچنین هر ایرانی روزانه ٤٦ گرم روغن مصرف می‌کند در حالی‌که میزان توصیه‌شده آن ٣٥ گرم است.

به‌طور متوسط در گذشته هر صد گرم نان بین دو تا سه گرم نمک داشت که اکنون استاندارد اجباری آن به یک‌درصد کاهش یافته است و با این کار روزانه سه گرم از مصرف نمک مردم کم می‌شود.» وضعیت نگران‌کننده سلامتی ایرانیان هم منجر شد تا بسیج ملی تغذیه سالم راه‌اندازی شود:  «بسیج ملی تغذیه سالم از ٢٩ آذر ماه تا ١٥ دی‌ماه اجرا می‌شود.
نمک، شکر و چربی سه عامل مهم تغذیه ناسالم و بروز بیماری‌های غیرواگیر به‌خصوص بیماری‌های قلبی-عروقی و سرطان است و با توجه به میزان بالای مصرف این مواد مضر در ایران، حد مجاز آنها در اقلام غذایی کاهش یافته است. 

در حال حاضر میزان مصرف نمک در میان ایرانیان حدود ٢,٥ برابر میانگین جهانی است و همین مسأله باعث شده که بیش از ١٠‌میلیون ایرانی به فشار خون بالا مبتلا باشند.» به گزارش ایرنا، سیاری در ادامه به سیمای مرگ در کشور اشاره کرد:  «١٦‌درصد مرگ‌و‌میرها در کشور به علت بیماری‌های قلبی-‌عروقی است که در رتبه اول قرار دارد؛ از ٣٨٠ مورد مرگ غیرطبیعی در کشور در ‌سال ٩٠، حدود ٩٣‌هزار مورد مربوط به بیماری‌های قلبی-عروقی، ٤٣‌هزار مورد مربوط به سکته مغزی، ٣٠‌هزار مورد سرطان بود و دیابت و بیماری‌های مزمن تنفسی هم در رتبه‌های بعدی بودند.»


 در نیمه اول امسال، ٢٨٠٠ نفر در استان تهران به صورت غیرطبیعی جانشان را از دست داده اند. بر اساس اعلام او، مرگ ناشی از حوادث ناشی از تصادفات، سوء مصرف مواد مخدر، سقوط از بلندی، سوختگی، مصرف مواد رونگردان مسمومیت دارویی، سلاح سرد، مصرف الکل و ...در گروه مرگ های غیرطبیعی قرار می گیرند. در این میدت ٧٥٦ نفر در تصادفات رانندگی جانشان را از دست داده اند.» سوء مصرف مواد مخدر، دومین عامل مرگ تهرانی هاست، به طوریکه در این مدت، ٢٠٨ مورد فوتی گزارش شد:« مواردی همچون سوختگی با ١٢٤ مورد فوتی، سقوط از بلندی و... در رتبه‌های بعدی قرار دارد.

به‌طور متوسط هر ایرانی روزانه ٤٠٠ کیلوکالری اضافه دریافتی انرژی دارد و البته این میزان در گروه‌های سنی، جنسی و جغرافیاهای مختلف متفاوت است. سرانه قند، شکر، نمک و چربی در ایران نسبت به متوسط جهانی بالاتر است؛ اسید چرب ترانس یکی از خطرناکترین روغن‌هاست که عامل مهم بروز سرطان است؛ میزان آن در روغن‌های مصرفی مردم حدود دو دهه پیش ٢٧‌درصد بود که اکنون به حدود ٢ تا ٣‌درصد رسیده و تا پنج تا ١٠‌سال آینده به صفر می‌رسد.»

 

نام:
ایمیل:
* نظر:
جدیدترین اخبار
پربازدید
پربحث